Eurax
Marketing Dəftəri Azərbaycan Dilində Yazılan İlk Marketinq Bloqudur!

Dec 12, 2006

Öyrenen İnsan


Dünen oxuduğum kitabda bir ifadenin altına xett çekdim. Kitabı evveller de oxumuşdum. Ama dünen gördüklerimi görmemişdim.
Kitab türkce olduğuna göre ifadenin menasını anlaşılır bir şekilde tercüme ederek yazacam. "İnsanın insanlığı öyrenmek ve öyretmekle ölçülür. Öyrenmek istemeyen, öyrenmeyen, öyrendiklerini heyatında tetbiq etmeyen ve düşünmeyen insan, sureten insan olsa da, sireten (daxili anlamda) tam insan deyildir.".
Öyrenmeme isteyini anlamağa çalışdığım belke de beş ilden çoxdur. İnsanlar görürem öyrenmeye qapılarını bağlamış, öğrenenlere qapılarını bağlamış, düşünenlere saygısız, düşünmeyen ve düşündürmeyen.
Öyrenmek ya tecrübe ile olur ya da, evvelce öyrenen birisinden öyrenmekle. Guş öyrenmeyi, tecrübe ile elde edir. Ancaq, ona öyreden yaradıcıdır. Ona, insan telim vermir, dağda derede öyrenir.
Yeniliklere gapalı, öyrenenlere küskün, kitablara düşman bir insan kütlesi görürem etrafımda. Anlaya bilmirem! Korlug gözle olmur yeqin ki, korluq qelble, beyinle, düşünceyle olur!! Kitab görmek istemeyen kordur kor!
Öyrenmek de bes elemir. Öyretmek üçün çalışmaq lazımdır. Bir herf bir cümle, bir elm, bir fikir...Amma, öyretmek lazımdır. Öyrenmek tecrübe ile olduğuna göre, öyredenler de öyrenenlere, öyrenmelerine sebeb olacaq tecrübeler yaşatmağa çalışmalıdır!
Düşünürem, ancaq tapa bilmirem Allahın agıl verdiyi insanların öyrenmemekdeki israrlarını, belke biriniz mene öyredesiniz!
Demeyin ki, bunun Marketinglke ne elaqesi var? Etraf öyrenmeye qapalı, yenilikleri qavramayan insanaların rehberliyi altındaki firmalarla doludur! Bir baxın etrafınıza!!!

No comments: