Eurax
Marketing Dəftəri Azərbaycan Dilində Yazılan İlk Marketinq Bloqudur!

Mar 7, 2007

SUBARU



Subarunu "SUBARU" eden nedir?
Belke de bezileriniz ele indice fikirleşdiniz ki, "Meger Subaru guya ele xüsusi bir avtomobildir ki?". Xüsusidir.
Azerbaycanda Subaru geniş yayılmasa da, dünyanın bir çox ölkesinde tanınır ve sevilir. Subarunun reqibleri ne BMW deyil, ne Audi, ne de Mercedes. Prestij vasitesi deyil bir çoxları üçün. Ancaq, o sahibini "özel insan" statusuna daxil edir. ( Bu linkde de çox maraqlı bir şey göreceksiniz. Şerhini siz COMMENT olaraq yazın, müzakire edek.)

"Symmetrical All-Wheel Drive onu özel bir avtomobil edib", deyenler ola biler. Ancaq, men razılaşmıram. Düzdür bu Subaruya çox şey qazandırdı, Quattro Audi üçün ne demekdirse, SAWD da Subaru üçün o demekdir. Subaru bir Lovemarkdır mence.




Yayda Qazaxstandaydım, orada insanların nece Subaru heyranı olduqlarını gördüm. Başda da öz dayım olmaqla. İmpreza yarış avtomobili, rahatlıqdan uzaq bir avtomobildir. İki xüsusiyyeti var; bezilerine göre çox pis, bezilerine göre çox qesheng dizaynı ve WRC İmprezanın gündelik heyatda bizlere satılan İmprezadan çox çox ferqli olmaması. Niye "çox çox"? Citroen C4le yarışmağa başladı bu ilden. Yarışdaki WRC C4le bizim İstanbul küçelerinde gördüğümüz C4ler arasında dağlar qeder ferq var. Ye'ni,"çox çox" ferq var. Ancaq, küçede çox da görmediyimiz İmpreza ile RWC İmpreza arasındaki ferq "çox çox" deyil, sadece "çox"dur.



Resmi internet sehifesinde Subaru THE ONLY BRAND WITH THE HIGHEST POSSIBLE CRASH TEST RATING FOR EVERY MODEL. IT'S WHAT MAKES A SUBARU, A SUBARU yazıb. Ye'ni, BÜTÜN MODELLERİ İLE QEZA TESTLERİNDE MÜMKÜN OLAN EN YÜKSEK BALI TOPLAYAN YEGANE MARKA. SUBARUNU SUBARU EDEN BAX BUDUR! deye yazıb.

Menim fikrimce, bu tam olaraq ifade etmir. Subarunu Subaru eden onun ferqli düşünen ve heyata ferqli reng qatmaq isteyen insanlar üçün olmasıdır mence. Ferqli olmaq isteyen deyil, heqiqeten de ferqli olan insanlar. Bu ferqlilik neden ibaretdir? Bax bu müzakireye açıqdır.


Hetta menim Subaru haqqında yazdıqlarımın da bir çoxu müzakireye açıqdır. Menimle razılaşmaya bilersiniz. Men Subaru heveskarı deyilem. Ancaq, Subaru heqiqeten de texnologiyanın avtomobil dünyasında zirve nöqtelerinden biridir.
Şekilleri yerleşdirende istedim metne uyğun yerleşdirim. Sonra, fikirleşdim ki, yazı Mercedes haqqında deyil.

No comments: